Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łososiowa babeczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 300 gram
koperek 1 pęczek
cebula biała 1 szt.
ogórek konserwowy 1 szt.
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
brandy 1 łyżka
musztarda 2 łyżki
żółtko jajek 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
kapary 2 łyżki
koperek gałązki do dekoracji
bazylia świeża do dekoracji
pomidorki koktajlowe do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: łososiowa babeczka

Filet z łososia umyj i osusz. Koperek wymieszaj z solą, łyżką cukru, brandy i pieprzem. Mieszanką natrzyj rybę i złóż ją wzdłuż na pół (skórą na zewnątrz). Ściśle owiń folią i włóż do lodówki na dobę.
Zrób sos: Zmiksuj musztardę, łyżkę cukru, żółtko, oliwę i kapary. Ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem.
Łososia opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso pokrój w kostkę. W drobniejszą kostkę pokrój cebulę i ogórka. wymieszaj z rybą. Układaj na talerzu warstwy przedzielone listkami bazylii, polane sosem i ozdobione warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.05.2011 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak