Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morskiej ryby 1/2 kg
cebula 3 sztuki
masło 1 łyzka
pomidor 3 sztuki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po szwedzku

Pokrojoną w kostkę cebulę zaszklić na maśle, masło ma przykrywać całe dno patelni. Na cebulę położyć filety z ryby, skropić sokiem z cytryny, posypać sola, pieprzem, wiórkami masła oraz dwoma łyżkami posiekanego koperku, przykryć patelnię i dusić na małym ogniu 10 min. Na rybę położyć talarki pomidorów, obranych ze skórki posypać pozostałym koperkiem. Przykryć i dusić 5 min.
Ryba musi być rozmrożona, a pomidory solimy na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.08.2011 21:58
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak