Sposób przygotowania

Masło ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty około 1/2 minuty. Stopniowo dodawać: cukier puder, cukier waniliowy, sól, żółtka. Ucierać tak długo aż powstanie jednolita masa. Mąkę pszenną przesiać, dodawać po łyżce do ucieranej masy - mikser przestawić na średnie obroty. Ciastko wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka foremką w kształcie serduszka. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Gotowe ciasteczka udekorować odrobiną konfitury.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !