Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z oliwkami i sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 300 g
sezam 1 łyżeczka
jajko 1
olej z pestek winogron 2 łyżki
oliwki zielone 20 sztuk
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z oliwkami i sezamem

Polędwicę wołową mielimy kilkukrotnie w maszynce do uzyskania jednolitej masy. Oliwki kroimy w kawałeczki i dodajemy do mięsa. Posypujemy sezamem, pieprzem ziołowy, wrzucamy jajko i wlewamy olej. Całość dokładnie mieszamy tak aby składniki się dobrze wymieszały (szczególnie jajko). Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2012 09:56
jeszcze takiego nie próbowałam
PaniMISIOWA 22.11.2012 21:01
będę musiała wypróbować "po Twojemu"
Grażyna13 23.06.2012 11:50
Pyszny pomysł :)
BernadettaP 08.02.2012 21:31
oj, dawno nie jadłam...
pacpaw 13.02.2011 17:32
@jolajka to z jednej strony bardzo milo ze tak zajadali :o), z drugiej szkoda, że nie miałaś okazji spróbować :o(. Może zrób jeszcze raz, ale tym razem bez gości ;)
hastalavista 13.02.2011 13:43
ciekawe, muszę wypróbować :)
jolajka 13.02.2011 09:58
wczoraj pokusiłam się o zrobienie tego tatara, moi znajomi zjedli go zanim zdążyłam usiąść przy stole, podobno był bardzo dobry !!
Jolanta_P-S 03.02.2011 15:48
ja dzisiaj robiłam z marynowanymi borowikami, ale z oliwkami i sezamem wypróbuję następnym razem
pacpaw 03.02.2011 13:29
koniecznie dodaj jeszcze marynowane oliwki...a obejdzie się bez soli :o)
jolajka 03.02.2011 07:42
lubię tatar, ale z sezamem jeszcze nie jadłam, do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak