Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka pieczone z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
sól
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka pieczone z ziołami

Pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, sól oraz paprykę dokładnie mieszamy w miseczce. Następnie każdą z pałek kurczaka dokładnie nacieramy powstałą mieszanką przypraw. Tak przygotowanego kurczaka można odstawiamy na 2h do lodówki. Po tym czasie wkładamy do rękawa, zamykamy i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180°C. Przed włożeniem rękawa do piekarnika należy jeszcze zrobić kilka dziurek widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 25.09.2012 17:17
swietne!
ziutula
ziutula 07.08.2012 01:35
i takie udka lubię na zimno do pieczywa najlepiej.....ps. dzięki za wzmiankę o golonkach w komentarzu, było miło przeczytać....
Grażyna13 09.03.2012 20:11
Aromatyczne danie :)
Mariusz10 26.12.2011 13:59
super
Seba 01.06.2011 21:10
super
MAR3STA 06.02.2011 17:05
pyszne mięsko;)
ben-ka 03.02.2011 10:14
Lubię kurczaka już czuję ten aromat:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak