Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
tartego żółtego sera 10 dag
czosnek ząbki 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwki zielone 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem

Makaron gotujemy w 4 l lekko osolonej wody - al dente. Z tuńczyka odsączamy olej (kilkanaście kropelek wrzucamy na patelnię, reszta out). Na patelnię wrzucamy drobno pokrojone cebulę i czosnek. Chwilkę smażymy po czym dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy od czasu do czasu mieszając, aż część wody odparuje, pomidorki się rozpadną i powstanie jednolity sos. Pod koniec wrzucamy zioła prowansalskie, połówki oliwek i kukurydzę. Mieszamy, wyłączamy ogień, przykrywamy i chwilkę czekamy aż wszystko przejdzie smakiem. Tuńczyk mieszamy z ugotowanym makaronem, następnie polewamy to sosem pomidorowym i posypujemy świeżo startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 14.08.2012 16:48
fajne choc zeby zjesc takie musze naprawde miec smaka na rybe
BernadettaP 09.12.2011 07:26
pyszne :)
ewaa 21.08.2011 21:07
super
Zoso 22.05.2011 18:18
wszystko super poza tą kukurydza ;)
Iwona51
Iwona51 13.02.2011 11:15
pycha
IZABELA29 03.02.2011 13:24
WIELKA PORCJA
ben-ka 03.02.2011 10:29
Takim daniem to nakarmisz głodomora - każdego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak