Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 6
śmietana gęsta 6 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
cukier puder 20 dag
spirytus 1 kieliszek
olej 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Róże

do mąki dodajemy żóltka, śmietane, proszek do pieczenia i spirytus - zarobić ciasto. Wałkujemy cienkie ciasto z którego wycinamy taka samą ilość 3 roidzaju kólek. jedno ze szklanki, kolejne z literatki, i najmniejsze z kieliszka. Male kólko nacinamy w 2 miejscach, wieksze w 3 i kolejne w 4. środek dużego i średniego krążka smarujemy białkiem, po czym składamy 3 kólka razem i mocno dociskamy aby sie skleiły. Smażymy w głębokim tłuszczu po obu stronach na rumiany kolor. Obsypujemy cukrem pudrem i na środek kładziemy po pół łyżeczki dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 07.06.2011 20:55
Wygląda smakowicie,
aginaa 29.04.2011 19:49
sliczne rozyczki
Aleksandra45 11.03.2011 16:59
śliczne
bietka 04.03.2011 11:03
Bardzo ładne:)
Wokalista 23.02.2011 23:14
ładne i smaczne
Magdalena/26Mooi 16.02.2011 09:30
przepiękne!;)
mysza666 06.02.2011 18:06
To podaj adres:) Już kupię dobrą kawkę do tych ciastek, niech stracę;)
Mysiunia 06.02.2011 09:52
zapraszam:)
mysza666 05.02.2011 18:54
Ja to się chyba do ciebie wproszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak