Sposób przygotowania

Grzyby zamoczyć na kilka godzin, następnie dodać cebulę i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, grzyby posiekać a cebulę zmiksować i dodać do wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować Do gotowego sosu dodać śmietanę, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    aż czuć ten aromat
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Sosik grzybowy na śmietance - pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !