Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby zamoczyć na kilka godzin, następnie dodać cebulę i ugotować do miękkości. Odcedzić wywar, grzyby posiekać a cebulę zmiksować i dodać do wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować Do gotowego sosu dodać śmietanę, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.09.2013 14:31
Lubię takie sosy.
kuklik 27.12.2012 12:35
pychota
Renataj 14.05.2012 19:55
Sosik grzybowy na śmietance - pyszności
Motorek 22.03.2012 00:18
super
Seba 11.01.2012 09:58
fajny
Iwona51
Iwona51 08.11.2011 13:33
smaczny
Monika193
Monika193 02.09.2011 19:42
uwielbiam taki sosik
Wafelek2601 21.05.2011 15:15
aż czuć ten aromat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak