Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wuzetka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
serek waniliowy 45 dag
cukier wanilowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
herbata 1/2 szklanki
czekolada mleczna 150 g
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka

Biszkopt przekrawamy na pół. Dolną połówkę ciasta wkładamy z powrotem do blaszki i przesączamy 1/2 szklanki herbaty.
Masa: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać serki homo. Na koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wymieszać. Włożyć masę do lodówki na jakieś 15 minut. Przełożyć ciasto. Po wierzchu polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej wraz z mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 17.03.2011 00:11
wygląda cudnie
Misiek1 02.02.2011 12:29
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak