Sposób przygotowania

1. piersi kroimy na średniej wielkości paski, obtaczamy w mące i obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu
2. marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę kroimy w dużą kostkę, por w paski
3. w rondlu podgrzewamy ketchup wymieszany z miodem dolewamy bulion i wkładamy warzywa (oprócz fasoli)
4. fasolę gotujemy osobno i dokładamy ją do rondla z warzywami, mieszamy
5. doprawiamy, dusimy na wolnym ogniu ok 15 min
6. na koniec dodajemy drobno posiekaną bazylię podajemy z ryżem i sałatką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Rzeczywiście pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !