Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z włoskim sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
natka pietruszki 2 pęczki
ząbek czosnku 4 sztuki
ser gouda 10 dag
oliwa 1/2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z włoskim sosem

Ziemniaki umyć, z jednej strony naciąć na krzyż, i każde oddzielnie zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na blasze i piec ok 50 min w nagrzanym piekarniku do 200 st. Natkę posiekać zmiksować z czosnkiem i startym żółtym serem powoli dolewać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki wyłożyć na talerz, lekko rozchylić folię i nałożyć po 2 łyżeczki sosu. Resztę sosu podawać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak