Sposób przygotowania

Wrzucic maliny do blendera i zmiksowac na drobna papkę.
Przecedzic ją przez gęste nylonowe sitko i odcedzic „pestki”.
Cukier i wodę umieścic w rondlu.
Połozyc rondel na małym ogniu i poczekac aż cukier się rozpuści.
Następnie doprowadzic mieszankę do wrzenia i mieszaac jeszcze przez 5 minut
Zdjac rondel z ognia i wlac jego zawartość do naczynia ze zmiksowanymi malinami. Dodac sok pomarańczowy.
Całość przelac do miski i pozostawic do ostygnięcia
Umiescic sorbet w plastikowym pojemniku , włozyc do zamrażalki i poczekac aż odrobinę się schłodzi.
Ubic białka na sztywną pianę i dodawac je do częściowo schłodzonego sorbetu, po jednej łyżeczce naraz.
Ponownie włozyc całość do zamrażalki i poczekac, aż się schłodzi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    w sam raz na upały:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !