Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki na patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
por 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler naciowy 3 gałązki
ser pleśniowy 100 g
jogurt naturalny 150 g
oliwki kilka sztuk
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki na patelni

Pora umyć i pokroić w półplastry, marchewkę obrać i zetrzeć na grubej bureaczanej tarce, slelera po umyciu pokroić.
Wszystkie warzywa podsmazyć na niewielkiej ilosci oleju, dodać przeciśnięty przez praskę zabek czosnku, oliwki pokrojone w plasterki, pokruszony ser pleśniowy i gęsty jogurt naturalny. Dokładnie wszystko wymieszać i doprawic do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować na półptawdo i dorzucić na patelnię z sosem, dokładnie wymieszać i podgrzewac chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 02.01.2012 22:16
pycha
Sylwia56
Sylwia56 11.07.2011 09:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak