Sposób przygotowania

Ostudzony jasny biszkopt przekrawamy na 2 placki.
Masa karpatkowa: Krem robimy wg przepisu na opakowaniu, ostudzony ucieramy dodając po łyżce miękkiego masła.
Ułożenie tortu od dołu:
* biszkopt z kawałkami czekolady
* 1/2 masy karpatkowej
* ciasto orzechowe
* 1/2 masy czekoladowej
* ciasto orzechowe
* 1/2 masy karpatkowej
* biszkopt z kawałkami czekolady
Wierzch oraz boki tortu obsmarowujemy pozostałą 1/2 (połową) czekoladowej masy. Dekorujemy orzechami włoskimi i/lub laskowymi. Wykałaczką robimy na torcie wzorki, serce \'kratkujemy\', puszczamy od niego promyki. Oczywiście można dowolnie ozdobić tort.
Trzymamy tort w lodówce aż do podania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !