Sposób przygotowania

Mięso mielone- najlepiej wołowe, połączyć z drobno posiekaną cebulką i czosnkiem, dodac jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać mielone migdały i dokładnie wymieszać. Formować 4 hamburgery o średnicy ciut wiekszej niż średnica bułek. Smażyć z obu stron na grillowej patelni.Po koniec smażenia na każdym kotleciku położyć plasterek żółtego sera.
Bułki przekroić na pół i położyć na chwilę na rozgrzanej patelni.
Wymieszać majonez z ketchupem.
Na spód każdej bułki dać łyżeczkę sosu majonezowo-ketchupowego, potem hamburgera z serem i przykryć wierzchem bułki.
Kapustę pekińską poszatkować. Zrobić sos z gęstęgo jogurtu naturalnego i ostrej pasty paprykowej- połączyć z poszatkowaną kapustą.
Na talerzach układać gotowe hamburgery, porcję sałatki i nachos o dowolnym smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, nastolatki na pewno z chęcią taki obiadek zjedzą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się smakowicie :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Nastolatką już nie jestem,a zjadłabym z chęcią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !