Sposób przygotowania

Płaty śledziowe namoczyć na kilka godzin.
Cebulę obrać,pokroić w piórka.Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju,dodać cebulę i podgrzewać do momentu aż zrobi się miękka wtedy dodać keczup ,wymieszać i chwilę dusić.Zdjąć z patelni i wystudzić.
Każdy filet śledzia nadziewać cebulą i zwinąć w rulonik,spiąć wykałaczką.
Śledzie ułożyć w miseczce,zalać olejem i skropić octem balsamicznym.Można jeść po kilku godzinach ale najlepsze są na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    była imprezka :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super śledziki;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Już imprezka się szykuje, śledż w oleju marynuje..... Gdy gorzałkę popijają , to sledzikiem zagryzają.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Śledzik pyszny ,a komentarz jeszcze lepszy:):)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    extra śledziki
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna i dekoracyjna przystawka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    i nie tylko do gorzałeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    śledziki to ja bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robiłam na Wigilię, są super.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne na każda okazje
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i smaczniutkie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    śledzika takiego w tym roku na święta nie jadłam i nie robiłam ale inne gościły oczywiście
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !