Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń karmelowy z powidłami śliwkowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń 2 szt.
mleko 3/4 l
powidła śliwkowe 300 g
bita śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń karmelowy z powidłami śliwkowymi

Budynie przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Gorący rozłożyć do 5 szklanek po ok. 2 łyżki. Następnie na budyń wyłożyć ok. 1 łyżkę powideł, znów budyń (2 łyżki), powidła.
Przybrać bitą śmietaną. Wierzch można udekorować czekoladową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.02.2013 15:05
wygląda bosko :)
kasienka23 14.12.2011 10:18
pyszne
Adam12 07.10.2011 11:51
bardzo dobre, polecam
bami 18.07.2011 14:03
Niezwykle smakowicie się prezentuje :)
Dorota76 02.02.2011 10:49
prosty i pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak