Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą i jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
serk homogenizowany 1 kg
cukier puder 4 łyżki
wiórka czekoladowe 50 dag
galaretka agrestowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka wiśniowa 1 szt.
jagody 30 dag
cukier 3 łyżki
mąka 3 łyżki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą i jagodami

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić . Dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wlać do podłużnej formy o wymiarach 28x15 i upiec.

Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie. Na zimny biszkopt wlewamy płynną masę i szybko wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje wlewamy galaretkę wiśniową i ponownie wstawiamy do lodówki. Tak przygotowane schłodzone ciasto posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Masa:
Serek mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy zimną, płyną galaretkę (galaretkę agrestową i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody]) Dodać jagody i wymieszać.

Temperatura pieczenia biszkoptu: 180C
Czas pieczenia: 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 05.06.2012 08:50
fajnie ze do takiego deseru można dodać różne owoce
aga130982 26.02.2012 09:02
pięknie
Juleczka20 17.11.2011 10:53
pyszne ciasto
cukiereczek 25.03.2011 08:05
mniam
Ewa104 06.02.2011 11:25
Bardzo apetyczny, kojarzący się z latem.
jolaxa 14.01.2011 17:11
mmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak