Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z wszystkimi przyprawami w ilości według uznania (gorczycę należy lekko rozgnieść). Przygotowana marynatą natrzeć schab. Przełożyć do szklanego naczynia, przykryć folią spożywczą i odstawić minimum na pięć godzin.

Schab ponakłuwać z wierzchu i w miejsca nakłucia powkładać słupki parmezanu. Na wierzchu ułożyć plastry boczku. Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym, a naczynie w rękawie do pieczenia. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC na około 50 minut. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.

Tak przyrządzone mięso jest ciekawą odmianą od wędlin kupowanych w sklepach. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smacznie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe ale wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo apetycznie wygląda więc na pewno świetnie smakuje
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z pewnością smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    no mięsko pieczone jest cudowne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    soczysty zapewne
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !