Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino na biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śnieżka 2 szt.
mleko 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
cappuccino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino na biszkopcie

Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 31.01.2012 19:04
lubi? bardzo tylko z bit? ?mietan? zamiast ?nie?ki
Sarenka 20.03.2011 15:03
Uwielbiam ciasto piankowe cappucino.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak