Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo- kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt bałkański 250 ml
wiórki kokosowe 3 łyżki
cukier 3 łyżki
malibu 1 łyżeczka
śmietana 30% 100 ml
woda 40 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo- kokosowy

Jabłka oskrobać ze skórki i pokroić drobno. Zmiksować na mus razem z wiórkami kokosowymi oraz jogurtem bałkańskim. Posłodzić do smaku. Dolać Malibu. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Schłodzić i dolać do kremu. Ubić śmietankę dołożyć do masy i delikatnie wymieszać. Nalać do salaterek i schłodzić. Podawać podane czekoladą. Mój niestety za krótko stał w lodówce:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 15.02.2014 13:11
uwielbiam takie desery
ankaryba 26.08.2013 09:06
prawdziwa pychotka :-)
Aneta2604 25.12.2011 18:28
mniam, mniam, znakomicie się prezentuje
tomek18 11.10.2011 14:30
świetnie wygląda
Mati13 18.06.2011 17:04
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak