Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
mleko 2 szkl
śmietanka słodka 1 szkl
budyń malinowy 1 łyżka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malinowa

Maliny włożyć do rondla, dodać cukier puder, zagotować. Następnie przetrzeć przez sito. Budyń wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozmieszany budyń, mieszając doprowadzić do wrzenia. Odstawić, dodać przecier malinowy, śmietankę i cukier puder do smaku. Wszystko razem zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.09.2013 14:59
bardzo lubimy zupy owocowe :)
IlonaAlbertos 31.05.2012 22:43
Lubię zupki owocowe. Szczególnie latem.
kate.500 30.10.2011 00:32
pycha
Wacław 26.10.2011 12:08
dla mnie pycha !
przejs 23.09.2011 12:44
na pewno przepyszna
przejs 23.09.2011 12:44
na pewno przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak