Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, margarynę posiekać, dodać żółtka. Podzielić na 3 części. Jedną rozłożyć na blachę i posmarować dżemem, drugą zostawić, a do trzeciej dodać kakao. Obie części zamrozić. Zamrożone ciasto kakaowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach na ciasto posmarowane dżemem. Na ciemne ciasto wysypać rodzynki i orzechy. Na bakalie wylać pianę z białek, na pianę zetrzeć jasne ciasto. Upiec w piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    do ciasta kruchego musi byc :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam taką kruszonkę-mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !