Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z galaretką porzeczkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1 kg
cebula 1 i 1/2 szt
czosnek 2-3 szt
piwo jasne 1 litr
masło 1-2 łyżki
śliwki suszone 500 gram
galaretka porzeczkowa 2-3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z galaretką porzeczkową

Rozpuszczamy masło, drób pokrojony na części i wysmarowany musztardą, smażymy na średnim ogniu przez ok 10 minut. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, tymianek, listek i doprawić. Zalać piwem i dusić ok 30-40 minut. Na 15 minut dodać śliwki namoczone w mocnej herbacie, w ostatniej chwili wmieszać galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 20.07.2011 10:54
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak