Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
orzechy pekan 4-5 szt
mięta liście 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
miód 2 łyżki
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z miętą

Pstrąga osalamy i odstawiamy. 1 gałązkę z miety, pieprz, sól, orzechy tłuczemy na papkę, dodaejym miód. Do pstrąga wkładamy jedną gałązkę, smarujemy pastą. Smarujemy rybę oliwą i kładziemy na folii aluminiowej z jedną gałązką mięty, szczelnie zawijamy. Pieczemy ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.01.2013 12:36
pychota;]
Sylwia56
Sylwia56 22.07.2012 21:16
pycha
RenataZ-et 17.05.2012 11:39
ciekawe połączenie
Agnieszka/picola 30.08.2011 21:54
dobre
barbara11561 02.04.2011 08:37
Taki lubię:)
Magdalena1110 31.03.2011 07:23
pycha
FAFIK 18.03.2011 06:34
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak