Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 4-5 szt
cebula 1 szt
pomidory 2-3 szt
parmezan starty 150 gram
oliwa 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1-2 łyżki
ryż 125 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Selery faszerowane

selery obieramy i gotujemy w wodzie z solą do miękkości, studzimy i wydrążamy. Na patelni zeszklić cebulę na oliwie, dodać ryż, doprawić i podsmażyć. Pomidory kroimy w kosteczkę, mieszamy z cebula i ryżem, dodajemy ser ( zachowując go trochę do posypania). Doprawiamy i dodajemy bazylię. Wypełniamy selery farszem, posypujemy serem i wstawiamy na chwilę pod grilla, od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.05.2012 08:46
Ciekawe- muszę wypróbować.
daria899 02.04.2011 17:30
pycha
Agnieszka/picola 09.03.2011 14:57
lubię takie rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak