Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
miód płynny 5 łyżek
ocet balsamiczny 6 łyżek
śmietana 250 ml
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie miodowym

Piekarnik nagrzać do 200st.C Fileti z kurczaka pokroić w paseczki i przełożyć do naczynie żaroodpornego. Przygotować sos: wymieszać miód z octem balsamicznym, śmietaną, solą i pieprzem. Dodać sos mięsa. Włożyć do piekarnika na 20 min. Po upływie połowy czasu zdjąć pokrywę. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.06.2012 07:10
wyśmienity
Justa32 08.09.2011 09:15
pyszny
Smakosz6 11.03.2011 12:06
mmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak