Sposób przygotowania

Mięso macerujemy w coli przez noc. Na drugi dzień w naczyniu do pieczenia smażymy pokrojony w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Marchew i seler ścieramy grubo i dodajemy do garnka, podsmażamy i dodajemy mięso, , majeranek, liście laurowe, sól i pieprz. Rumienimy mięso i wlewamy wino i 1/2 szklanki coli. Dodajemy koncentrat i dolewamy tyle coli by pokryła mięso i dusimy przez ok 2 h. Sos mixujemy, musi być gęsty i o intensywnym kolorze. W razie potrzeby doprawiamy. Przed podaniem posypujemy natką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ciekawy pomysł...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !