Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos bezmięsny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
Kapusta słodka 1 kg
pieczarki 30 dag
śliwki suszone 10 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
masło 1/2 kostki
grzybowy sos sojowy 2 łyżki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bigos bezmięsny

Grzyby namoczyć w 2 szklankach przegotowanej wody,po paru godzinach ugotować, pokroić w paski. Kiszoną kapustę odcisnąć i posiekać, dusić chwilę na rozgrzanym oleju. Śliwki opłukać i pokroić, wrzucić do kapusty, dodać sól, wywar z grzybów i ziarna jałowca, gotować 15 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w krążki i udusić na maśle, dodać do reszty. Białą kapustę posiekać i dorzucić do bigosu, dodać sos sojowy, koncentrat, przyprawić solą , pieprzem i majerankiem, dodać trochę masła, gotować, aż kapusta zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.02.2011 06:16
lepszy z miesem ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak