Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka z brzoskwinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 szt
brzoskwinie 2 szt
szalotka 4-5 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1-2 łyżeczki
masło 1-2 łyżki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka z brzoskwinią

Brzoskwinie kroimy na części, szalotki w krążki, razem smażymy na 1 łyżce masła aż brzoskwinie będą się rozpadać. Skórę na udkach luzujemy palcem i nadziewamy brzoskwinią. Zamykamy wykałaczką, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na maśle z olejem na złoty kolor. Przykrywamy i w piekarniku pieczemy przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.03.2011 08:41
ciekawy przepis, to musi być smaczne...
halinka1011 02.02.2011 08:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak