Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kukurydzy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza świeża 1,5 szkl
sól szczypta
pieprz
cukier
mąka 3 łyżki
jajko
tłuszcz do smażenia
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kukurydzy.

Wymieszać kukurydzę (to będą jakieś trzy kolby), mąkę, cukier sól i pieprz. Połączyć z jajem i serem, wszystko dokładnie zamieszać. Łyżką formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu. Podawać natychmiast z sosem pomidorowym lub pikantnym ketchupem i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak