Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ugotowane pory.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1\\2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa 1 łyzka
otręby 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ugotowane pory.

Pory oczyścić, przyciąć stwardniałe końce liści i umyć bardzo starannie. Koniecznie trzeba sprawdzić, czy pomiędzy listkami nie pozostały resztki ziemi. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować pod przykryciem do miękkości. Wyłożyć na talerz, skropić oliwą, posypać zrumienionymi na suchej patelni otrębami. Możemy podawać jako dodatek do potraw z mięsa, jajek i ryb. Oczywiście trzeba lubić smak \"gotowanej Cebuli\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak