Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 12-15 sztuk
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz DO smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
kajzerka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe paluszki

Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.Cebulę drobniutko pokroić, dodać do mięsa razem z odciśniętą kajzerką i pieczarkami.Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić.Z przygotowanej masy formować paluszki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak