Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, kakao i cukru z dodatkiem proszku i wody upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na 3 części. Odlać cześć mleka i rozrobić w nim budynie, cukier i kawę. Pozostałe zagotować. Ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć z masłem. Dolną część tortu lekko nasączyć ponczem i wyłożyć połowę kremu. Przycisnąć drugą częścią. Nasączyć. Wyłożyć dżem. Przykryć ostatnim krążkiem. Nasączyć ponczem. Wyłożyć krem, wyrównać i obsmarować boki tortu. Boki tortu obsypać kawą. Wierzch tortu zasypać tartą czekoladą. Udekorować bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie i pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ale super!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowicie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !