Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny torcik capuccino

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szklanki
kakao 3-4 łyżki
woda 2 łyżki
budyń śmietankowy 3 sztuki
mleko 1 litr
cukier 5 łyżek
cappuccino 5 łyżek
masło 25 dag
kremówka 1 szklanka
dżem wiśniowy 1 słoik
poncz kawowy do nasączenia
czekolada deserowa 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny torcik capuccino

Z jajek, mąki, kakao i cukru z dodatkiem proszku i wody upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na 3 części. Odlać cześć mleka i rozrobić w nim budynie, cukier i kawę. Pozostałe zagotować. Ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć z masłem. Dolną część tortu lekko nasączyć ponczem i wyłożyć połowę kremu. Przycisnąć drugą częścią. Nasączyć. Wyłożyć dżem. Przykryć ostatnim krążkiem. Nasączyć ponczem. Wyłożyć krem, wyrównać i obsmarować boki tortu. Boki tortu obsypać kawą. Wierzch tortu zasypać tartą czekoladą. Udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 02.08.2011 12:47
Smakowicie wygląda :)
PaniMISIOWA 16.06.2011 11:35
pyszności
Smakosz6 28.04.2011 12:34
ale super!
kome 11.04.2011 22:39
piękny
Smakosz6 27.03.2011 21:36
mmmmmmmmmmmmmmm
katarzynka455 03.02.2011 23:45
smacznie i pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak