Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomysł na obiad XII

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kapusta pekińska 1 sztuka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone 50 dag
jajko 1 sztuka
kasza manna 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
cebula 2 sztuki
olej 1 łyżka
mąka wg uznania
koncentrat pomidorowy wg uznania
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
bulion ok 1 litra
kajzerka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pomysł na obiad XII

Mięso, odciśniętą bułkę, mannę i drobno pokrojoną cebulę zagnieść. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować pulpety, obtaczać w mące, gotować w bulionie. Jedną cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać koncentrat, chwilę przesmażyć. Zalać bulionem, doprawić do smaku, zagęścić mąką i śmietaną, dodać pulpety, ogrzać. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, nakładać na talerz z pulpetami i sosem, oraz surówką z poszatkowanej kapusty, pokrojonych ogórków i pora, wymieszanych z majonezem i doprawionych do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak