Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z marmolada i bakaliami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżki
marmolada do smaku
bakalie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z marmolada i bakaliami

Wszystkie składniki prócz marmolady i bakalii zagnieść ze sobą dokładnie na jednolitą masę, schłodzić ok 30 min. Gotowe ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Gotowe nakładać do foremek babeczek. Do babeczek nałożyć marmoladę oraz dodać bakalie drobno posiekane. Babeczki piec w temp. 180\'C ok 20 min. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.09.2013 09:55
bardzo ciekawy przepis
RenataZ-et 11.08.2013 20:22
pyszne babeczki
Wafelek2601 24.12.2011 08:32
wiesz co dobre
Poison1988 15.10.2011 10:13
mniam, aż ślinka cieknie :)
ankaryba 16.07.2011 22:17
wyglądają pysznie;)
IlonaAlbertos 14.02.2011 01:32
Szybkie w przygotowaniu i smaczne.
banditka 07.02.2011 20:51
przepysznie wygladaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak