Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe pokroić w kostkę. Bulion zagotować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, następnie podsmażyć na nim mięso i przełożyć je do bulionu. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i całość gotować. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć, dodać do mięsa. Sos gotować, pod koniec gotowania zaprawić chrzanem i zawiesiną z mąki. Sos doprawić do smaku dodając Kucharka, sól, pieprz, curry, paprykę, zioła prowansalskie i majeranek.
Tak przygotowany sos można podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Rewelacyjny pomysł, który warto wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny sosik, który na pewno zrobię w najbliższym czasie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo często robie podobne gulasze i są wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    na pewno jest genialny :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo taki lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo smaczny sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !