Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bananem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
woda 0,5 szklanki
Biszkopty 0,5 opakowania
herbatniki 0,5 opakowania
banan 3 sztuki
miód 8 łyżek
rodzynki 1 garść
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bananem

Margarynę rozpuścić. Dodać cukier oraz kakao i dokładnie wymieszać - doprowadzając do zagotowania. Galaretkę rozpuścić w wodzie i dodać do masy. Herbatniki i biszkopty pokruszyć, dodać rodzynki. Dosypać do masy i dokładnie wymieszać. Wafle lekko skropić wodą a następnie posmarować miodem. Na miód nałożyć masę. Banany obrać ze skórki, a następnie położyć przy brzegu wafla i zwinąć. ( Mi przeważnie wychodzi 1,5 banana na jeden wafel. ) Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok 3-4 godzin. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.01.2014 11:03
ja robię taką ale bez banana, muszę kiedyś tak sprobować;) Fajny pomysł!
olkaaa 18.09.2013 09:53
chętnie spróbuję
RenataZ-et 15.06.2013 23:49
rewelacyjny pomysł na deser
anika711 24.09.2012 22:35
świetny pomysł!
caralajna 31.07.2012 07:40
ciekawy przepis
m1monika 15.07.2012 19:05
smaczna :-)
IKrakowianka 18.06.2012 18:50
pomysłowe
Zoso 13.03.2012 20:35
smacznie wygląda
Wafelek2601 13.12.2011 07:48
pyszna
Marybeth
Marybeth 18.09.2011 16:27
Pycha!
Marybeth
Marybeth 18.09.2011 16:27
Pycha!
banditka 07.03.2011 15:45
ciekawe polaczenie
MAR3STA 09.02.2011 18:41
świetna ta rolada;)
Marzena40 09.02.2011 09:52
pewnie pycha i ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak