Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Dodać cukier oraz kakao i dokładnie wymieszać - doprowadzając do zagotowania. Galaretkę rozpuścić w wodzie i dodać do masy. Herbatniki i biszkopty pokruszyć, dodać rodzynki. Dosypać do masy i dokładnie wymieszać. Wafle lekko skropić wodą a następnie posmarować miodem. Na miód nałożyć masę. Banany obrać ze skórki, a następnie położyć przy brzegu wafla i zwinąć. ( Mi przeważnie wychodzi 1,5 banana na jeden wafel. ) Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok 3-4 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pewnie pycha i ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna ta rolada;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe polaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    świetny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł na deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja robię taką ale bez banana, muszę kiedyś tak sprobować;) Fajny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !