Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 25 dag
ser żółty 15 dag
jaja 3 sztuki
sól do smaku
olej 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Pieczarki oczyścić, pokroić i poddusić z niewielką ilością wody. Następnie doprawić je do smaku solą i pieprzem. Schab pokroić na porcje, następnie zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem. Jajka rozkłócić, kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym z nim ułożyć po łyżce pieczarek, posypać startym na jarzynówce serem żółtym i zapiekać do momentu, gdy ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.12.2013 18:49
pyszny obiedek
Motorek 16.11.2013 10:10
też takie robię
Wafelek2601 30.01.2013 11:21
U mnie każdy lubi takie kotlety - rewelacja.
IKrakowianka 27.10.2012 19:25
pycha
BozenA 06.01.2012 11:07
mmmm
Margo1 26.09.2011 07:38
rewelacyjy
Iwusia 07.08.2011 20:59
pycha
Iwusia 02.02.2011 13:45
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak