Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z cukrem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło roślinne 12,5 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
śmietana 1-2 łyżki
cukier 0,5+0,25 szklank
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z cukrem

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej cukier, cukier waniliowy proszek do pieczenia, jajko, miękkie masło i śmietanę. Z tak przygotowanych składników należy zagnieść ciasto, zwinąć je w folię aluminiową i włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Z ciasta wykrawać dowolne ciasteczka, oprószać je cukrem i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do uzyskania złotego koloru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.02.2014 13:54
najlepsze domowe
Wafelek2601 03.10.2013 10:14
Super są takie ciasteczka
IKrakowianka 18.01.2013 20:54
smaczne
Katarzyna/kate1980 21.06.2012 22:02
super
Margo1 27.09.2011 11:20
bardzo lubię kruche ciasteczka do herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak