Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 3 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
brzoskiwnie z puszki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

Galaretki rozpuścić. Każdą z nich oddzielnie w 3/4 szklanki wody. Odstawić do przestygnięcia. Każdy serek homogenizowany zmiksować oddzielnie z galaretką. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę, podzielić na 3 części i każdą z nich dodać do serka zmiksowanego z galaretką. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć w niej 3 warstwy serka, odstawić do zastygnięcia. Podawać na zimno. Dodatkowo można na wierzchu zrobić warstwę z dowolnej galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.12.2012 23:01
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 27.05.2012 23:18
superowy
Margo1 27.09.2011 11:21
też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak