Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony z czosnkiem i ziołami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
filet z dorsza 1 kilogram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony z czosnkiem i ziołami

Filety z dorsza natrzeć czosnkiem, podzielić na porcje i następnie oprószyć solą i pieprzem, po czym skropić sokiem z cytryny. Filety delikatnie oprószyć też z obu stron ziołami.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim porcje dorsza z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowaną rybę można podawać zarówno z ziemniakami, jak i z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.12.2013 11:11
Pyszna rybka
RenataZ-et 23.07.2013 23:13
fantastyczne danie
misia53 24.05.2013 11:44
bardzo lubię dorsza ale ostatnio mam kłopot z jego dostaniem
IKrakowianka 29.09.2012 15:43
wspaniały obiadek
natii3624 12.06.2012 20:05
zapowiada się pysznie! :)
Katarzyna/kate1980 07.06.2012 22:44
pychotka
Iwusia 05.07.2011 21:38
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak