Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na pomidorowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
wędzony boczek 20 dag
cienka kiełbasa 40 dag
wieprzowe mięso dowolne 40 dag
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na pomidorowo

Kapustę wypłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Posolić. Dodać do kapusty. Grzyby sparzyć, umyć i wrzucić do bigosu razem z pokrojoną kiełbasą. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak