Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie ketchupowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 40 dag
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
marchew 5-6 sztuk
pietruszka korzeń 1 sztuka
cebula 2 sztuki
bulion 1 szklanka
koncnetrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smkau
olej wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie ketchupowym

Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić na kawałki. Panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażyć na rumiano. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Przesmażyć na oleju z pokrojoną cebulą. podlać połową bulionu i dusić do miękkości. Dodać koncentrat, resztę bulionu i ketchup. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i chwilę dusić. Gdyby sosu było zbyt mało można podlać bulionem i dodać ketchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.12.2012 09:33
pyszna rybka
PaniMISIOWA 04.09.2011 09:19
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak