Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ogórki z mięsnym farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 5 sztuk
mięso mielone 20 dag
ryż 5 dag
sól do smaku
jajko 1 sztuka
zioła 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ogórki z mięsnym farszem

Ogórki dokładnie umyć, przeciąć na pół, wydrążyć z nich miąższ. Ryż ugotować w woreczkach. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ugotowany ryż, jajko, doprawić całość do smaku solą i pieprzem, dodać dowolne zioła. Wyrobić jednolitą masę mięsną. Przygotowany w ten sposób farsz należy nakładać do łódek przygotowanych z ogórków. Łódki układać w naczyniu żaroodpornym, podlać je odrobiną wody i zapiekać przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.01.2014 21:18
pomysłowe i to bardzo :)
Wafelek2601 20.07.2013 09:00
Super, takie ogóreczki będą każdemu smakować
IKrakowianka 28.07.2012 21:44
super pomysł
Katarzyna/kate1980 05.06.2012 21:22
szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak