Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane 2 Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
majonez 4 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane 2 Eli

Jajka ugotowac na twardo w wodzie z dodatkiem soli i odlać.Potrząsnąć garnkiem,żeby jajka się lekko potłukły i zalać zimną wodą.Po chwili obrać jajka ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.Wyjąć żółtka do miseczki.Cebulę drobniutko posiekać.Do żółtek dodać cebulę,majonez,paprykę słodką,sól,pieprz i dokładnie wymieszać na pastę.Farsz wyłożyć na białka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 01.10.2011 00:10
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak