Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie oprószyć ją solą, pieprzem i odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej pierś z kurczaka i przełożyć do gotującego się bulionu. Na oleju orzechowym podsmażyć posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem, dodać curry, sól i pieprz. Następnie zawartość patelni przełożyć do gotującej się piersi z kurczaka. Dodać zmielone orzechy. Całość dusić do momentu zredukowania się bulionu. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być dobry :) muszę wypróbować przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super, musze spróbowac.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    podoba mi się ten pomysł na kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !