Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki schabowe z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 25 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki schabowe z pieczarkami

Schab oprószyć solą i pieprzem, następnie natrzeć czosnkiem. Następnie schab podzielić na porcje- około 6- 8 sztuk. Każdy z kotletów naciąć tak, żeby powstała kieszonka. Pieczarki oczyścić, posiekać wraz z cebulką i podsmażyć na oliwie. Doprawić je do smaku solę i pieprzem wedle uważania. Do kieszonek włożyć podsmażone pieczarki, spiąć schab wykałaczką. Porcje mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać niewielką ilością wody i podpiekać przez co najmniej godzinę, do momentu całkowitego upieczenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.02.2014 20:35
muszą super wyglądać
romanrafal
romanrafal 25.01.2014 09:20
pyszne jedzonko
Wafelek2601 12.01.2013 00:22
Rewelacja.
IKrakowianka 07.11.2012 16:50
świetna propozycja
Katarzyna/kate1980 22.04.2012 20:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak